Scan_Ride_App_Instructies_rentabikevandam

Scan & Ride
Rent-a-Bike van Dam App

Huur 24/7 een fiets met onze nieuwe app voor Apple en Android

Met de Rent-a-Bike van Dam app kun je op verschillende locaties in de randstad 24/7 gebruik maken van onze fietsen! De app is specifiek ontwikkeld voor Android en Apple toestellen, om te zorgen voor een moeiteloze ervaring. Download de app om te kijken op welke plekken je onze fietsen kunt vinden. Bekijk hieronder hoe eenvoudig het werkt.

Heb je een vraag? Scrol naar beneden en kijk of het antwoord misschien tussen de veel gestelde vragen staat of neem contact met ons op.

1. Download de app

Maak een account aan met je emailadres. Kies een wachtwoord en klik op de link in de verificatie email. Kies een van de betalingsmethoden. Na het betalen van de €0,10 setup fee is jouw account bevestigd en klaar om te fietsen. In de Rent-a-Bike van Dam app zijn de kosten €3,- per uur met een maximum van €9,- per dag. 

Let op: 1 dag is 24 uur (dit geldt alleen voor de Rent-a-Bike van Dam app). Als je de fiets bijvoorbeeld om 16:20 uur ophaalt, moet je de fiets de volgende dag voor 16:20 uur inleveren, anders wordt er een extra dag in rekening gebracht.

2. Reserveer een fiets

Ben je niet op een parking spot maar wil je wel alvast kijken of er fietsen beschikbaar zijn en een fiets reserveren? Dat kan! Tik op een van de parking spots op de kaart en tik 'Reserve a Bike'. Eén van de fietsen op de parking spot staat nu 20 minuten voor je klaar. Na 20 minuten vervalt je reservering.

3. Start met fietsen!

Ga naar de geselecteerde parking spot en tik 'Select a Bike'. Kies een fiets die je wilt gebruiken, op de voor- en achterkant staat een Bike ID. Vul deze in en tik op 'Select & Start Ride'. Het slot opent via bluetooth en je bent klaar om te fietsen!

4. Pauzeer een rit

Als je de fiets tijdelijk achter wilt laten kun je een rit pauzeren. Tik op de oranje knop in de app 'Lock & Pause Ride' en duw de grijze hendel van het slot omlaag om het te vergrendelen. Of druk op de knop aan de zijkant van het slot en duw vervolgens de grijze hendel van het slot omlaag om het te vergrendelen. Controleer altijd of het slot goed is gesloten.
Open het slot met de app en hervat je rit door op 'Unlock' te tikken

5. Beëindig je rit

Ga naar de parking spot waar je de fiets hebt opgehaald. Om de fiets op slot te zetten, tikt u op ‘Lock & End Ride’. Duw vervolgens de grijze hendel op het slot naar beneden. Controleer of uw rit correct is beëindigd in de app en tik ‘Continue’. 
Let op! beëindig eerst je rit in de app en sluit daarna de fiets af.

Controleer altijd of het slot goed is gesloten.

Veel gestelde vragen

Rent-a-Bike van Dam App

Wat kost het huren van een fiets met de Rent-a-Bike van Dam app?

In de Rent-a-Bike van Dam app zijn de kosten €3,- per uur met een maximum van €9,- per dag. Een elektrische fiets is €9,- per uur met een maximum van €27,- per dag.
Let op: 1 dag is 24 uur (dit geldt alleen voor de Rent-a-Bike van Dam app). Als je de fiets bijvoorbeeld om 16:20 uur ophaalt, moet je de fiets de volgende dag voor 16:20 uur inleveren, anders wordt er een extra dag in rekening gebracht.

Hoe meld ik mij aan?

Tik na het downloaden van de Rent-a-Bike van Dam App op 'Sign Up'. Vul uw e-mailadres, wachtwoord en naam in. Tik op de 'Sign Up' knop.
Controleer uw e-mail inbox voor de verificatie-e-mail. Klik op de link in de e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. Keer terug naar de app en tik op 'Refresh' om door te gaan.

Hoe stel ik de betaling in?

Als je klaar bent om een fiets te huren, tik je op jouw 'parking spot'. De app zal je vragen om de betaling in te stellen. De betalingsprovider vraagt eenmalig €0,10 aanbetaling voor het instellen van de betaling.
Voer uw bank- of creditcardgegevens in en bevestig door de €0,10 te betalen. Na elke rit incasseren wij automatisch van je rekening.

Hoe start ik een rit?

Kies een fiets van de 'parking spot' die je wilt gebruiken. Het fiets-ID vind je aan de voor- en achterkant van de fiets. Tik op 'Select a Bike' en voer de fiets-ID van je gewenste fiets in. Voer altijd alle vier de cijfers in.
Na het invoeren van alle vier de cijfers wordt de knop groen. Tik op  'Unlock & Start Ride' om je rit te starten.

Hoe pauzeer ik een rit?

Tijdens je rit wil je misschien de fiets op slot doen terwijl je hem tijdelijk achterlaat. Tik op de oranje knop in de app 'Lock & Pause Ride'. Of druk op de knop aan de zijkant van het slot. Duw vervolgens de grijze hendel van het slot omlaag om het te vergrendelen.
Controleer altijd of het slot goed is gesloten.

Hoe beëindig ik mijn rit?

Ga terug naar de 'parking spot' waar je de fiets hebt opgehaald. Wanneer de gps van je telefoon bevestigt dat je op de parking spot bent aangekomen, wordt de oranje knop rood. Tik op 'Lock & End Ride' en duw de oranje hendel op het slot naar beneden. Let op! Beëindig eerst je rit in de app en sluit dan de fiets af.

Bevestig in de app of het slot goed is afgesloten.

Kan ik de fiets alleen op een 'parking spot' vergrendelen?

Nee, je kunt de fiets overal op slot doen. Als u de fiets echter buiten een 'parking spot' op slot zet, blijft deze verbonden met uw account. De rit wordt gepauzeerd. Om je rit te beëindigen, moet je de fiets terugbrengen naar de 'parking spot' waar je de fiets hebt opgehaald en de fiets op slot doen.